Beursvloer

Op de maatschappelijke Beursvloer bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. In één of twee uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod. Verenigingen en stichting bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf.

Wilt u als bedrijf meedoen met de Beursvloer dan dagen wij u uit om in één van de vijf hoeken uw aanbod te doen. U kunt kiezen uit:

1. Communicatie, PR en ICT

2. Coaching, training en onderzoek

3. Faciliteiten en materiaal

4. Financieel, juridisch, administratief en technisch advies

5. Menskracht, klussen en activiteiten.

Hebt u hulp nodig bij het indienen van uw aanbod? Bel met Zahraa Aldaraaj 0634 83 44 12

 

Een mooi voorbeeld uit Leeuwarden

 

 

Weet je niet goed wat je kan verwachten? Onderstaand voorbeelden van matches uit de Beursvloerpraktijken in het land – ter inspiratie!

Menskracht / Klussen & Activiteiten

 • Een aantal lokale ondernemers is bereid gevonden om in hun wijk te collecteren voor een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkelingsprojecten. Zij kunnen in ruil hiervoor deelnemen aan een culturele avond met muziek en gerechten uit de wereldkeuken.
 • Twee verenigingen helpen elkaar verder door een deal te maken om vrijwilligers met elkaar uit te wisselen op de toekomstige evenementen die zij gaan organiseren.
 • De voedselbank heeft in medewerkers van de gemeente de menskracht gevonden die zij nodig hadden bij het verven van de nieuwe uitgifte ruimte. De voedselbank heeft de medewerkers hiervoor een zelfgemaakte lunch aangeboden.

ICT advies / Apparatuur

 • Een bank levert twee computers voor het internetcafé van een zorgorganisatie. Als tegenprestatie mag de bank gebruik maken van het auditorium van de zorgorganisatie.
 • Een vereniging vraagt ondersteuning bij het opzetten en beheren van hun website; een bureau gespecialiseerd in systeembeheer & IT- consultancy neemt dit op zich en mag haar naam met een link vermelden op de website van de vereniging.

Materialen / Faciliteiten

 • Een autodealer stelt een transportbus beschikbaar voor Stichting Intocht Sint Nicolaas. Als tegenprestatie wordt zijn logo geplaatst op de banners die tijdens de intocht opgehangen worden.
 • Voor de organisatie van een ‘kunst en kitsch middag’ vindt een stichting een samenwerking met een buurtcentrum. De stichting organiseert de middag, het buurtcentrum stelt haar locatie ter beschikking en beide organisaties delen de horecaopbrengst.
 • Een organisatie die zich inzet ter bevordering van het welzijn van zieken, ouderen en gehandicapten zit met een kapotte garagedeur. Een metaalbedrijf biedt aan de materialen voor een nieuwe deur te leveren; het bedrijf wordt vervolgens genoemd als sponsor op de website van de organisatie.

Juridisch, Financieel en Technisch advies

 • Accountants en belastingadviseurs bieden een dierenpark advies op het gebied van rechtsvorm, fiscale aanmelding, ANBI status en risicobeperking. Als tegenprestatie krijgen zij een rondleiding op het dierenpark.
 • Een accountantskantoor levert een boekhoudprogramma en uitleg aan beeldhouwvereniging, deze is hier erg mee geholpen en leent kunstwerken uit aan het accountantskantoor.
 • De penningmeester van de tennisvereniging heeft in een accountant & belastingadviseur een ondersteuning bij zijn werkzaamheden gevonden. De belastingadviseur heeft dankzij de tennisles die hij hiervoor aangeboden kreeg zijn backhand flink kunnen verbeteren.
 • Een toneelvereniging heeft een probleem met het opstellen van statuten. Een notaris biedt aan hen hiermee te helpen. De medewerkers van het notariskantoor gaan als bedrijfsuitje naar de voorstelling van de toneelvereniging.

Marketing & Communicatie /Strategisch & Organisatorisch advies

 • Medewerkers van een reclamebureau hebben een geweldige doemiddag met hun kinderen gehad bij de kinderboerderij. Dit hebben zij gekregen als tegenprestatie voor het ontwerpen van een brochure waarin het profiel en de activiteiten van de kinderboerderij duidelijk zijn neergezet.
 • Een evenementenbureau ondersteunt een vereniging bij de organisatie van hun jubileumfeest. Deze mag op het feest flyers uitdelen voor de evenementen het komende seizoen worden georganiseerd.
 • Communicatiemedewerkers van een bank komen overeen met een openbare basisschool om vier uur communicatieadvies te geven. De leerlingen van deze school zullen als tegenprestatie kunstwerken maken die in de vestiging kunnen worden opgehangen.

Coaching / Training / Onderzoek

 • Een medewerkster van een training en adviesbureau gaat het team van een wijksteunpunt helpen met het implementeren van een nieuw beleid. Het bureau gebruikt als tegenprestatie de locatie van het wijksteunpunt voor workshops en/of vergaderingen.
 • Voor een project over gezonde voeding werd hulp gevraagd bij het geven van voorlichting aan schoolkinderen. Een supermarkt heeft deze deal aangenomen en als tegenprestatie door de kinderen gemaakte kunstwerken gekregen.
 • Een lokale overheid heeft de scholengemeenschap in de gemeente gastlessen ‘Hoe werkt de gemeente?’ aangeboden. Als tegenprestatie wilde zij graag informatie over het gebruik van social media door jongeren.

Wil je op de hoogte blijven wanneer er een beursvloer in Smallingerland wordt georganiseerd, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.